You are currently viewing יום הגבינה השיווצרית

יום הגבינה השיווצרית

יום הגבינה השוויצרית

יום הגבינה השוויצרית מביא את הגבינה הזו לקדמת הבמה ומעניק לה את התהילה שהיא ראויה לה!

יום הגבינה השוויצרית

זמנים טובים

תיהנו מהתחושה הטעימה של אכילת הגבינה העדינה הזו, האהובה והמפורסמת במיוחד בזכות החורים שלה.

קצת היסטוריה

ל- Swiss Cheese יש היסטוריה שראשיתה כמה מאות שנים אחורה, עד שנות ה-1300 כאשר תושבי שוויץ החלו לייצר גבינות משלהם. כשהם התחילו יותר כגבינה רכה בסגנון קוטג', הם הצליחו בסופו של דבר להשתלט על הגבינות הקשות שהן מפורסמות בהן היום.

כאשר הוקם מפעל הגבינות התעשייתי הראשון בשנת 1815, הוא הגביר את היכולת לייצור ושיווק גבינות. עם סטנדרטיזציה של התהליכים ולאחר מכן שולבו בקנה מידה עולמי, הגבינה השוויצרית גדלה בפופולריות ובזמינות.

ולמרות שמקומות רבים ברחבי העולם עשויים לייצר גבינה הדומה לזנים השוויצריים, תוויות מסוימות עוזרות לצרכנים לראות אם הגבינה שהם קונים באמת מגיעה משוויץ.

גבינה שוויצרית המיוצרת כולה באזור אחד של שוויץ מגיעה עם תווית מיוחדת המעידה על התמחות זו. התווית נקראת Appellation d'Origine Protégée או תווית AOP, ורק עשרה זנים של גבינה שוויצרית נושאים תווית זו.

תווית נוספת המעידה על יצירת גבינה בשוויץ היא ה-IGP (Indication Geographique Protégée) כלומר שלפחות שלב אחד בתהליך הייצור בוצע באזור המקורי.

ולמרות שגבינה שוויצרית בהחלט מיוצאת והפכה מפורסמת בכל העולם, השוויצרים בהחלט אוהבים לצרוך גבינה משלהם בעצמם. למעשה, כמה חוקרים מעריכים שיותר מ-185,000 טון גבינה נאכלים מדי שנה בשוויץ, שהם רק קצת יותר מ-48 פאונד גבינה לאדם בכל שנה!

יום הגבינה השוויצרית הוקם כדי לחגוג את כל מה שמתחבר עם הגבינה הטעימה והקלאסית הזו שאהובה בכל העולם. זה היום ליהנות, להעריך וללמוד על כל מה שקשור לגבינה שוויצרית.

כתיבת תגובה

יום הגבינה השוויצרית

יום הגבינה השוויצרית

יום הגבינה השוויצרית מביא את הגבינה הזו לקדמת הבמה ומעניק לה את התהילה שהיא ראויה לה!

יום הגבינה השוויצרית

זמנים טובים

תיהנו מהתחושה הטעימה של אכילת הגבינה העדינה הזו, האהובה והמפורסמת במיוחד בזכות החורים שלה.

קצת היסטוריה

ל- Swiss Cheese יש היסטוריה שראשיתה כמה מאות שנים אחורה, עד שנות ה-1300 כאשר תושבי שוויץ החלו לייצר גבינות משלהם. כשהם התחילו יותר כגבינה רכה בסגנון קוטג', הם הצליחו בסופו של דבר להשתלט על הגבינות הקשות שהן מפורסמות בהן היום.

כאשר הוקם מפעל הגבינות התעשייתי הראשון בשנת 1815, הוא הגביר את היכולת לייצור ושיווק גבינות. עם סטנדרטיזציה של התהליכים ולאחר מכן שולבו בקנה מידה עולמי, הגבינה השוויצרית גדלה בפופולריות ובזמינות.

ולמרות שמקומות רבים ברחבי העולם עשויים לייצר גבינה הדומה לזנים השוויצריים, תוויות מסוימות עוזרות לצרכנים לראות אם הגבינה שהם קונים באמת מגיעה משוויץ.

גבינה שוויצרית המיוצרת כולה באזור אחד של שוויץ מגיעה עם תווית מיוחדת המעידה על התמחות זו. התווית נקראת Appellation d'Origine Protégée או תווית AOP, ורק עשרה זנים של גבינה שוויצרית נושאים תווית זו.

תווית נוספת המעידה על יצירת גבינה בשוויץ היא ה-IGP (Indication Geographique Protégée) כלומר שלפחות שלב אחד בתהליך הייצור בוצע באזור המקורי.

ולמרות שגבינה שוויצרית בהחלט מיוצאת והפכה מפורסמת בכל העולם, השוויצרים בהחלט אוהבים לצרוך גבינה משלהם בעצמם. למעשה, כמה חוקרים מעריכים שיותר מ-185,000 טון גבינה נאכלים מדי שנה בשוויץ, שהם רק קצת יותר מ-48 פאונד גבינה לאדם בכל שנה!

יום הגבינה השוויצרית הוקם כדי לחגוג את כל מה שמתחבר עם הגבינה הטעימה והקלאסית הזו שאהובה בכל העולם. זה היום ליהנות, להעריך וללמוד על כל מה שקשור לגבינה שוויצרית.