יום הפריהליון
חגגו את היום שבו כדור הארץ הכי קרוב לשמש ביום הפריהליון! למד עוד קטעי מידע מהנים ומעניינים על כדור הארץ והקרבה שלו לשמש ביום ייחודי ומעניין זה.
זמנים טובים
התכוננו לחוויית החלל האולטימטיבית! כדור הארץ נמצא בנקודה הקרובה ביותר שלו לשמש, מה שגורם לקרני השמש לפגוע בכוכב הלכת שלנו בזווית, מה שהופך אותו לחם יותר בחצי הכדור הדרומי.
קצת היסטוריה
בעוד שכדור הארץ אכן מסתובב סביב השמש, תבנית המסלול הזו אינה נופלת למעגל מושלם אלא, במקום זאת, מתרחשת בצורה אליפסה הנקראת אליפסה. משמעות הדבר היא שכדור הארץ מתקרב באופן קבוע לשמש, ולאחר מכן מתרחק ממנה.
בשנת 1596, ההבנה המדעית של קרבתו של כדור הארץ לשמש המשיכה להיחקר על ידי מדענים ואסטרונומים. בשנה זו טבע המונח "פריהליון" על ידי יוהנס קפלר. במקביל, המונח "אפליון" שימש כדי לציין את היום שבו כדור הארץ היה הכי רחוק מהשמש, נופל בעונת הקיץ.
נופל כשבועיים לאחר היפוך החורף בכל שנה, מרכז כדור הארץ נמצא בדיוק 91,406,842 מיליון מיילים ממרכז השמש, שהוא הקרוב ביותר שכדור הארץ נמצא אי פעם לשמש בכל שנה. נכון לעכשיו, זה קורה באמצע הלילה (סביב 02:00) ב-4 בינואר.
בתקופה זו של השנה, מהירות המסלול של כדור הארץ היא המקסימלית. למרות שכדור הארץ כל כך קרוב לשמש, זה למעשה לא משפיע ישירות על החום או הקרירות של כדור הארץ.
עובדה מעניינת אחת על יום הפריהליון היא שהוא זוחל כל כך לאט בזמן. למעשה, בשנת 1246 התקיים יום הפריהליון ב-21 בדצמבר, שהוא יום היפוך החורף. מאז, במהלך שמונה המאות האחרונות, היום המשיך לנוע באיטיות כך שהיום זז בערך כל 58 שנים.
ככל שתהליך זה נמשך, אסטרונומים טוענים שעד שנת 6430, יום הפריהליון יחול בקנה אחד עם שוויון האביב המתרחש במרץ. אבל זה מאוד לא סביר שמישהו חי היום יחיה לראות את זה, כמובן!