יום הקצפת
דמיינו את הסצנה: בישלתם כמה פנקייקים טעימים לעצמכם ולמשפחתכם כדי ליהנות מהם לארוחת בוקר או בראנץ'. חלק מבני המשפחה חונקים את הפנקייקים שלהם בסירופ מייפל חמאה, בעוד שאחרים מעדיפים לאכול אותם עם ערימת פירות חתוכים. אבל העניין הוא שאתה יודע שאתה רוצה משהו אחר.
אז אתה מחליט להוציא קצת קצפת ולמרוח בעדינות כוס יפה על החלק העליון של הפנקייקים שלך. פתאום החדר משתתק. בשלב זה אתה יודע שנתקלת בליווי המושלם לערימה של פנקייקים. ועכשיו, כולם רוצים להיכנס גם למשחק הקצפת הזה!
אין להכחיש שלקצפת יש את הכוח לשנות פינוקים מתוקים שונים, קינוחים ואפילו משקאות חמים. הפשטות הרבה של זה יש בכוחה להפוך כמעט כל דבר ליצירת אמנות קולינרית.
עכשיו הגיע הזמן לחגוג את עצם המהות של הקצפת ביום הזה, יום הקצפת הלאומי!
זמנים טובים
אנחנו בעד קצפת בכל קינוח ובכל משקה חם!
קצת היסטוריה
לאלו שמעולם לא דגמו את התענוג שהוא קצפת, הם בהחלט פספסו משהו נהדר! בקיצור, קצפת היא סוג של שמנת ממותקת ש"מקצפת" על ידי מטרפה או מיקסר עד שהיא הופכת קלילה ואוורירית. האוויר שמתווסף בתהליך ההקצפה יוצר משהו שהוא בסך הכל ייחודי ומענג.
כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר, מקציפים קרם שמכיל לא פחות מ-35% שומן. תהליך יצירת הקצפת הוא פשוט, כולל מטרפה ידנית או ערבול מכני עם מיקסר במהירות גבוהה, אם כי הקצפה ידנית בהחלט תהיה עבודה רבה.
בעוד שחלק מהאנשים מעדיפים את הטעם הפשוט של קצפת, אחרים לוקחים את הדברים שלב קדימה. לעתים קרובות אפשר למצוא קצפת שמתובלת במרכיבים כמו סוכר קינמון, וניל או שוקולד.
כיום קיימות גם גרסאות נטולות חלב של קצפת לאנשים הנאבקים באי סבילות לחלב או לא אוכלים מוצרי חלב מסיבות אחרות. רוב אלה משווקים כידידותיים לטבעונים ועדיין יכולים להיות טעימים.
אנשים רבים עשויים לחשוב שקצפת היא המצאה קולינרית מודרנית יחסית. אבל, תאמינו או לא, מקורותיו של הפינוק הטעים הזה מתחילים במאה ה-16!
העדות המוקדמת ביותר הידועה לקצפת מופיעה בצורת מתכונים שמקורם ב-1549. טבח איטלקי מתקופת הרנסנס, Cristoforo di Messisbugo, רשם את הקצפת כמרכיב באחד המתכונים שלו. ספר הבישול שלו, Banchetti, Composizioni di Vivande e Apparecchio Generale, מתייחס למשהו שנקרא "שלג חלב", שמאמינים שהוא צורה פרימיטיבית של קצפת.
לאורך המאות ה-16 וה-17, הקצפת נודעה גם בשם "קרם שלג", שהוא כינוי מענג ומלבב עבורה. נראה כי ההתייחסויות הספרותיות המוקדמות ביותר לקצפת מתוארכות לשנת 1629 בצרפת (קרם פואט) ו-1673 באנגליה.
יום הקצפת הלאומי הוא למעשה קריצה לחלוק כבוד ליום הולדתו של מייסד Reddi-wip אהרון לפין, שנולד בשנת 1914. בשנת 1948 הוא המציא את Reddi-wip, שהוא כיום שם מותג אחד של גרסת שימורים אירוסול של קצפת ממותקת וגם תוספות קצפת לא חלבית.