You are currently viewing יום השעועית

יום השעועית

יום השעועית

שעועית היא מזון נפוץ ברחבי העולם ומסיבה טובה: היא עשירה בסיבים, חלבון ויכולה להיות טעימה. אתה יכול לחשוב על שעועית רק כמרכיב בצ'ילי קון קרנה או שעועית אפויה, אבל הם לא מוגבלים ליישומים האלה – ביפן, למשל, שעועית אדומה משמשת בדרך כלל בקינוחים.

ישנם גם ממתקים סיניים שונים המשלבים גם שעועית אדומה או שעועית מונג. זה, כמובן, לא כולל דברים כמו פולי סויה המשמשים גם טריים (כמו אדאמאם) וגם ברטבים ותבלינים שונים, החל מרוטב סויה ועד מיסו ותבלינים מותססים שונים שנמצאים ברחבי דרום מזרח אסיה וצפון מזרח הודו.

טמפה וטופו עשויים גם מפולי סויה וזה רק מראה עד כמה שעועית מגוונת וחיונית למטבחים שונים ברחבי העולם. אז בין אם אתה מתפנק בקערה מהבילה של צ'ילי או מתוק יפני, ישנן דרכים רבות לחגוג שעועית צנועה.

יום השעועית

זמנים טובים

אם יש לכם מתכון טוב לשעועית, כתבו לנו 🙂

קצת היסטוריה

היום מציינים את מותו של הגנטיקאי גרגור מנדל, שהניסויים שלו בגידול צמחי אפונה היוו את הבסיס לגנטיקה המודרנית. ממה שמצאנו, נראה שפולה בואן היא היוצרת של יום השעועית הלאומי.

הסיבות העיקריות שלה היו שאין הרבה חגים לחגוג בתקופה שבה נחגג בדרך כלל יום השעועית הלאומי. בנוסף היא חשבה שהעולם צריך יום כדי לכבד את מר בין. אביה היה חוואי שעועית פינטו, אז היא די מכירה שעועית באופן כללי וללא ספק גידלו עליהן. שעועית היא גם בריאה ונפוצה במטבחים רבים ברחבי העולם, אז אנחנו בכלל לא מופתעים שיש יום שמוקדש לחגיגה שלהם.

נראה שלאתרים של כרטיסי ברכה אלקטרוניים יש הרבה התייחסויות ליום השעועית הלאומי, אבל אנחנו לא בטוחים אם זה באמת אומר שחברות הכרטיסים האלקטרוניים באמת המציאו את יום השעועית הלאומי או שהם פשוט היו הכי יעילים לנצל אותו . אבל עניין קטן – אם אתה שונא שעועית ולא רוצה לעשות איתה שום דבר ביום השעועית הלאומי, אתה עדיין יכול לשלוח כרטיסי ברכה לחברים שלך לציון האירוע. יש אנשים שחושבים שזה בעצם נקרא 'יום השעועית הלאומי', אבל אין שום שיא קונגרס וגם לא שום הכרזה נשיאותית ליום כזה. אז זה בטוח להניח שזה לא אירוע מוכר רשמית.

כתיבת תגובה