יום הטמפורה
לטגן ולטגן מגוון רחב של מאכלים, מסרטנים ועד ירקות, ולהתאים עם מוצרי יסוד יפניים כמו דונבורי או סובה לארוחה טעימה..
זמנים טובים
טמפורה היא מאכל מטוגן בשמן עמוק שהיפנים הכינו במשך מאות שנים. מתי זה נוצר? תן לנו לגלות דרך ההיסטוריה של יום הטמפורה הלאומי!
קצת היסטוריה
טמפורה מורכבת מפירות ים או ירקות שחולים, מטוגנים בשמן עמוק ונהנים מהם על ידי מיליוני אנשים ברחבי המדינה. מיסיונרים ישועים פורטוגלים הציגו את המתכון לטמפורה ליפן במהלך המאה השש עשרה (בסביבות 1549). מאמינים שהישוע הפורטוגזי טוקוגאווה איסיאסו, המייסד והשוגון הראשון של השוגון טוקוגאווה ביפן, אהב טמפורה. מאז עידן ג'נרקו (ספטמבר 1688 – מרץ 1704) טמפורה הייתה במקור מאכל פופולרי מאוד שנאכל אצל רוכלי רחוב בשם יאטאי.
כיום, שפים בכל העולם כוללים מנות טמפורה בתפריט שלהם תוך שימוש במגוון רחב של בלילה ומרכיבים שונים כולל הברוקולי, הקישואים והאספרגוס הלא מסורתיים וכן פירות יבשים. ידוע שחלק מהבשרים, בדרך כלל עוף וגבינות, מוגשים בסגנון טמפורה בחלק מהמסעדות האמריקאיות. לאוהבי הסושי, גרסה עדכנית יותר של סושי טמפורה כוללת את כל חתיכת הסושי טבולה בבלילה ומטוגנת בטמפורה. המילה "טמפורה" מגיעה מהמילה "טמפורה", מילה לטינית שמשמעותה "פעמים", "תקופת זמן" המשמשת מיסיונרים ספרדים ופורטוגזים כאחד כדי להתייחס לתקופת התענית או ימי הגחלת.
הרעיון שייתכן שהמילה "טמפורה" נגזרה משם העצם הפורטוגזי טמפרו, שמשמעותו תבלין או תיבול מכל סוג שהוא, או מהפועל טמפרר, שפירושו "לתבל", לא הוכח. המונח "טמפורה" נחשב כצבר פופולריות בדרום יפן; הוא הפך בשימוש נרחב להתייחסות לכל סוג של מזון שהוכן באמצעות שמן חם, כולל כמה מזונות יפניים שכבר קיימים. כיום, המילה "טמפורה" משמשת גם להתייחסות לעידן הסאטסומה, עוגת דגים מטוגנת שמכינים ללא בלילה. בבנגלדש, פריחת הדלעות או המוח מטוגנים לעתים קרובות בשמן עמוק עם גרם של תערובת תבלינים של קמח אורז, מה שיוצר טמפורה בסגנון בנגלי הידועה בשם קומרו פול בהאג'ה.